Emotionele onafhankelijkheid.

De filosofie van SANOTIE

De diepste behoefte van de mens is de behoefte aan erkenning, waardering en liefde, met andere woorden bevestiging. Sanotie betekent bevestiging. Bovendien duidt notie op inzicht, inzicht dat nodig is om tot verandering te komen. Ontdek onze SANOTIE werkwijze en laat ons u begeleiden naar positieve veranderingen.

Als u erkend wordt, gewaardeerd wordt, als er JA tegen u gezegd wordt, bent u bereid u open te stellen en zult u veel leren. Wij zeggen JA tegen u en het succes van uw organisatie.

Missie

Door u te helpen bij uw persoonlijke ontwikkeling leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het geluk van u als individu én het succes van uw organisatie.

Waarden

  • Respect
  • Integriteit
  • Trouw aan kwaliteit
  • “Practice what you preach”

Visie

Een netwerk ontwikkelen/creëren van en met duurzame partners, die handelen vanuit gelijkgerichte waarden en daardoor een nog grotere bijdrage leveren aan het succes van de organisaties van deze partners.

Onze aanpak

“Pas als iemand er zelf voor kiest te veranderen zal de training succesvol zijn en blijvend bijdragen aan een groter succes van uw onderneming.”

Essentieel bij bovenstaande uitspraak is dat niet louter op vaardigheden wordt getraind maar juist ook op rollenniveau en overtuigingenniveau. Onze deelnemers zijn bereid zich open te stellen en vragen te stellen bij hun eigen overtuigingen door onze respectvolle benadering. Wij helpen de deelnemers hun eigen kwaliteiten en talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen en te lachen om eigen vergissingen en verbeterpunten. Immers, de mens die om zichzelf kan lachen zal eindeloos veel lol hebben en is gemotiveerd zich verder te blijven ontwikkelen.

Voor het rendement is het aantal “contactmomenten” doorslaggevend, een reden voor meerdaagse trainingen. Het succes in de praktijk overtuigt de deelnemer. Op grond van dit succes neemt de deelnemer de beslissing in het vervolg de nieuwe handelwijze toe te passen. Het is van groot belang dat de deelnemer de ervaringen met het in de praktijk toepassen van de leerpunten op de volgende trainingsdag kan delen, zodat succes kan worden verankerd.

De mens die volledig zichzelf kan zijn is een gelukkig mens. Door kwaliteiten en talenten helpen te ontdekken en verder te ontwikkelen helpen wij onze deelnemers nog meer zichzelf te zijn en dragen zo bij aan hun persoonlijk geluk. Gelukkige mensen functioneren beter en dragen meer bij aan het succes van uw onderneming.

Wie wij zijn

Onze trainers handelen vanuit gelijk gerichte waarden. “Practice what you preach” is zo’n belangrijke waarde. Zij creëren openheid door zichzelf voor u open te stellen. Onze trainers zijn geloofwaardig omdat zij zelf geloven in wat zij zeggen en dat ook laten zien, immers “men doet niet wat je zegt, maar wat je doet”.

Succes

“Succes zou omschreven kunnen worden als het voortdurend gelukkiger worden en gestaag verwezenlijken van doelen die de moeite waard zijn.” – Deepak Chopra

Een doel eenmalig realiseren betekent niet automatisch succes! Het is een andere manier van denken en handelen die u in staat stelt ook in de toekomst sneller en makkelijker uw doelen te verwezenlijken.

Wij helpen u graag dit te bereiken, dit kunnen wij omdat wij middels onze trainingen een blijvende verandering bewerkstelligen.

Leren en ontwikkelen is de constante bereidheid je overtuigingen aan te passen.

Wim Buschman

Trainer/ Coach

Wim Buschman is vanaf zijn zesentwintigste zelfstandig ondernemer, tot 2001 in de financiële dienstensector in verschillende samenwerkingsvormen. Uiteindelijk met meerdere partners en 12 vestigingen over heel Nederland met 160 medewerkers. Wim heeft daardoor zeer veel ervaring op het gebied van commercie en management.

Als oprichter van SANOTIE heeft hij zich in de afgelopen twintig jaar volledig toegelegd op het vak van trainer en zichzelf bekwaamd als executive coach.

Wim verzorgt onder andere leiderschapstrainingen en commerciële trainingen. Altijd gericht op de instelling, overtuigingen en gedrag van deelnemers om de gewenste (cultuur)veranderingen te helpen realiseren. Hij helpt deelnemers hun talenten in zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Wim inspireert door praktische handvatten en persoonlijke voorbeelden, waardoor deelnemers de rest van hun leven positieve effecten van de training blijven ervaren.

Deelnemers vinden Wim gedreven, enthousiast, praktisch, confronterend, inspirerend en respectvol.

Irenea Scholten

Coach

Irenea Scholten heeft ruime ervaring als leidinggevende en bestuurder in zeer verschillende organisaties met diverse strategische uitdagingen en fundamentele transities. Zij werkt met heldere (organisatie) doelen, weet wat zij nodig heeft om deze te bereiken en verbindt medewerkers richting succes. Eén van haar belangrijkste overtuigingen hierbij is, dat mensen de organisatie maken en persoonlijk geluk direct invloed heeft op de resultaten van hun werk.

De laatste jaren is Irenea vooral actief als (executive) coach. Zij helpt anderen bij het aanspreken van hun eigen oplossend vermogen en potentieel, richting succes. Tijdens de coaching onderzoekt zij met jou: wat je wilt bereiken, wat je daarbij helpt en belemmert en wat voor jou in jouw situatie leidt tot effectief gedrag en persoonlijk geluk. Een creatieve, open en respectvolle samenwerking staat daarbij voorop.

Klanten zeggen over haar dat zij goed kan luisteren, verrassende vragen stelt en oplossingsgericht te werk gaat.

Haar motto: “Als je blijft doen wat je tot nu toe hebt gedaan, krijg je wat je tot nu toe hebt gekregen”.

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.