Door je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het geluk van jou als individu én het succes van je organisatie.

Wim Buschman, eigenaar, trainer, coach

Irenea Scholten, coach

Waarom bij Sanotie?

5/5

Gratis Leaflet

Laat onderstaand je gegevens achter, dan ontvang je de leaflet ‘De Effectieve Leider’.

Word een Effectieve Leider

Doe mee met de nieuwe groep die binnenkort van start gaat!

De open training De Effectieve Leider van Sanotie verschaft je inzichten, helpen je vaardigheden te ontwikkelen, je effectiviteit te vergroten en je netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training dírect toepasbaar en óók uiterst waardevol als je een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

Hoe neem je de leiding? Hoe realistisch zijn je verwachtingen? Op welke manier krijg je de medewerkers mee met veranderingen? Hoe stimuleer je medewerkers doelen te realiseren? Hoe bewaak je jouw eigen grenzen met behoud van de regie? En hoe lukt het je om weerstand om te buigen? Concrete vragen die relevant zijn voor leidinggevenden en managers. De manager is verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde doelen. De manager die zich bewust is van het feit dat de medewerkers de organisatie zíjn, zal zijn medewerkers respectvol behandelen. Dit stelt de manager in staat om gezamenlijk sneller en gemakkelijker gestelde doelen te realiseren.

Tijdens de leergang de Effectieve Leider ga je oefenen, sparren en reflecteren. Je werkt gedurende zes maanden aan je persoonlijke ontwikkel-doelstellingen in een kleine groep gelijkgestemden uit diverse branches. De trainer combineert de door de deelnemers ingebrachte persoonlijke voorbeelden met de geplande onderwerpen. De training De Effectieve Leider is praktisch en dírect toepasbaar, waardoor je tijdens het dagelijks werk meteen de effecten merkt en succes ervaart.

Irene van den Hof
Irene van den Hof
Lees verder
De open training “De Effectieve Leider” is praktisch toepasbaar en geeft veel nieuwe inzichten. Aan de hand van persoonlijke leerpunten bereik je in korte tijd veel positieve verandering. De setting voelt vertrouwd, waardoor je open jouw eigen cases met de daarbij horende twijfels en onzekerheden kan bespreken. Ik heb er veel van geleerd!
Ruud van den Os
Ruud van den Os
Lees verder
Zeer inspirerende en leerzame training “De Effectieve Leider”. In heldere taal wordt besproken en geoefend hoe je zelf als leider beter kunt functioneren.

Voor wie?

Managers en leidinggevenden die een aantal jaar het vak van leidinggeven beoefenen. Je weet wat nodig is en hoe je het wil hebben, maar ervaart regelmatig spanning. Je stelt uit, zegt te vaak “ja”, neemt te veel verantwoordelijkheid en spreekt medewerkers te weinig aan op gedrag.

Herkenbare situaties uit de praktijk

Resultaten van ruim

0
Deelnemers
Tijdwinst van 20% tot wel 40% (1 tot 2 dagen per week)
92%
Blijft gesprekstechnieken uit de training toepassen
83%
Heeft meer zelfvertrouwen
91%
Stelt prioriteiten en rondt taken af
79%
Communiceert effectiever met collega’s en medewerkers
94%
Ervaart meer ontspanning in het dagelijks werk
89%
Stelt concrete doelen en realiseert meer doelen
77%
Weet om te gaan met weerstand en hoe deze om te buigen
81%
Deelnemers zijn gelukkiger dan voor de training
99%
Gemiddelde waardering: 9,4
94%

Het programma

De leergang de Effectieve Leider bestaat uit:

 • 6 Trainingsdagen (interval van 3 á 4 weken) van 08.00 tot 16.00 uur;
 • 5 Individuele coachingsgesprekken;
 • 5 Online intervisie-gesprekken.

In de weken tussen de trainingsdagen passen de deelnemers hun leerpunten toe, zodat ze blijven werken aan hun positieve gedragsverandering en het verbeteren van hun vaardigheden.

Uit onderzoek blijkt dat groepstraining in combinatie mét individuele coaching het rendement met 80% toeneemt.
Coaching heeft als doel je meer vanuit je kracht te laten handelen. Hierdoor realiseer je gemakkelijker gestelde doelen. Je ruimt belemmerende overtuigingen op en komt tot nieuwe, bevrijdende inzichten.

Gedurende het traject staan persoonlijke leerdoelen centraal en komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het DISC-model, zelfinzicht en inzicht in anderen;
  • Doelen en opdrachten formuleren en medewerkers motiveren voor doelen en opdrachten;
  • Ombuigen van weerstand, effectief communiceren
  • De 5 stappen naar efficiënt timemanagement;
  • Doelgerichte coachings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken;
  • Respectvol managen, wat is het en wat brengt het je;
  • Successen vieren;
  • Je persoonlijke actieplan, evaluaties en conclusies.

Meer weten?

Deel deze training

Facebook
LinkedIn

Gratis Leaflet

Laat onderstaand je gegevens achter, dan ontvang je de leaflet ‘De Effectieve Leider’.

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.