Sleutel tot succes is doen

Photo by Janelle Soto on Unsplash

Niet zo succesvol als je zou willen?

Het zit iedereen weleens tegen, soms gaan dingen niet zoals we willen. Maar dan nog geen man overboord, morgen weer een dag. Maar ja, als die dag het ook weer tegenzit gaan we ons misschien zorgen maken. Zijn wij wel voor het succes in de wieg gelegd, voor een dubbeltje geboren en geen kwartje worden? We piekeren ons suf, hebben van alles bedacht maar het echte succes blijft uit. Anderen lijken succesvol, wat doen we zelf verkeerd?

Wat is succes eigenlijk?

Deepak Chopra zegt hierover: “Succes zou je kunnen omschrijven als het voortdurend gelukkiger worden en het gestaag realiseren van doelen die de moeite waard zijn.” Zo bezien is succes niet een resultaat of een eenmalige gebeurtenis maar een ‘way of life’. Voortdurend jezelf ontwikkelen en blij zijn met wat je leert, ook over jezelf en daar je voordeel mee doen. Bovendien het gestaag realiseren van doelen die de moeite waard zijn. Stel dus doelen en maak een plan hoe dit te realiseren.

En nu? Wat is het geheim?

Je hebt dus je doel gesteld, gekeken wat daarvoor nodig is en wat jij ervoor dient te doen. Je hebt zelfs een plan gemaakt, dat wil zeggen een planning van activiteiten in de tijd. Tsja, en dan? De valkuil is dat je denkt dat je ook al alles wat je onderweg misschien tegenkomt vooraf moet weten; dat de tijd nog niet rijp is; jij nog veel andere dingen te doen hebt; de voorbereiding nog beter kan! Dan gebeurt er dus niks, het geheim, ofwel de sleutel tot succes is doen! Niet meer voordenken maar overgaan tot actie!! Grote doelen, kleine stappen. Begin met lopen! Succes!

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.