Hoeveel onrust bezorgt corona jou

Photo by Austin Distel on Unsplash
De Corona-uitbraak zorgde wereldwijd voor veel onrust, zelfs paniek. We wisten niet hoe het virus zich verspreidde, hoe snel het zich verspreidde en wat we moesten doen om verspreiding te voorkomen. Toen kwamen de berichten uit Italië, Oostenrijk en zelfs Brabant, o jee! Iedere dinsdag een persconferentie van RIVM en Rutte c.s.

Onzekerheid: lockdown? afstand? bedrijven sluiten? voor hoe lang? hoe gaan we dit overleven? wat betekent dit voor onze onderneming? hoe voorkomen we een faillissement? hoe gaan we straks verder? We wisten het niet, dit zorgde voor schrijnende onzekerheid. Wie wil geen vertrouwen in de toekomst?

Vertrouwen in de toekomst is belangrijk. We stoppen met paniekvoetbal, nemen goede beslissingen en zijn geen negatieve energie meer kwijt aan luisteren naar al die meningen van evenzoveel non-experts maar ervaren rust en ontspanning, heerlijk! Durven te denken aan en plannen te maken voor de toekomst zonder mee te huilen met alle doemdenkers (ik heb zelfs op de radio horen zeggen “2020 kunnen we wel afschrijven” huh?!?!). Vertrouwen in de toekomst betekent ook een goede nachtrust omdat je de juiste dingen doet.

Hoe krijg je weer vertrouwen in de toekomst?
Met de juiste doelen voor ogen kun je de juiste beslissingen nemen. Misschien hoef je je doelen niet eens aan te passen, maar alleen de weg ernaartoe. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde verkoopomzet dan hoef je die niet eens uit te stellen. Bewandel andere wegen, in plaats van op vakantie in juli ga je lekker acquisitie doen, ga meer online acquisitieafspraken inplannen. Bedenk dan hoe je dat wil doen en of het te doen is en wat ervoor nodig is. Misschien een online MSTeams cursus, vakantie later in het jaar…. Als je weet wat je wil bereiken en hoe, kun je stoppen met piekeren en je zorgen te maken over je business en hoef je het alleen nog maar te doen. Succes!

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.