Hoe ziet jouw post corona toekomst eruit?

Photo by Corinne Kutz on Unsplash

Waarom ervaren medewerkers angst of onzekerheid om weer ‘normaal’ aan het werk te gaan?

Medewerkers zijn soms angstig om weer naar kantoor te gaan, angst om besmet te worden of aangesproken te worden op het geleverde thuiswerk. Ze zijn onzeker over hun output, was het wel voldoende en was de kwaliteit wel goed? Ze hebben ook de positieve kanten van thuiswerken ervaren en het kan alleen nog maar beter worden nu de kinderen weer naar school en de opvang gaan. Ze vrezen de onrust op kantoor, terug naar inefficiënte vergaderingen of de vele onderbrekingen. Hoe behouden zij dagelijks hun focus om effectief opdrachten uit te voeren?

Zo effectief mogelijk (blijven) presteren, hoe ziet dat eruit?

Dat thuiswerken was zo gek nog niet. Afspraken/ bijeenkomsten werden al snel efficiënter en het leek wel of iedereen een stuk zelfstandiger werkte. Nooit eerder heb je het zo positief ervaren dat medewerkers/ collega’s zelf met ideeën en oplossingen kwamen. En de meesten van hen kwamen hun afspraken echt wel na, ze toonden betrokkenheid en namen verantwoordelijkheid. Het zou mooi zijn om dát vast te houden!

Hoe kun je ervoor zorgen dat medewerkers het optimale resultaat leveren?

Voor een optimaal resultaat zijn vertrouwen én concrete doelen nodig. Geef jouw medewerkers vertrouwen door je waardering uit te spreken, erkenning te geven voor hun bijdragen en ze deelgenoot te maken van de afdeling-/ organisatiedoelstellingen. Nodig ze uit om mee te denken én te beslissen over wat zij nodig hebben om optimaal te kunnen presteren. Op die manier geef én laat je verantwoordelijkheid. Zo zul je ervaren dat zij hun verantwoordelijkheid ook nemen.

Succes en geniet van het resultaat!

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.