Goede voornemens

Oud en nieuw, een mooi moment om terug te kijken op het oude jaar en goede voornemens uit te stellen tot in het nieuwe jaar. Eerst nog wat oliebollen naar binnen, afvallen en gezond eten doen we pas in het nieuwe jaar. Dat is wat vaak gebeurt, voornemens leiden vaak tot uitstel. We veranderen namelijk niet nu al iets, daarmee wachten we tot later, bijvoorbeeld 1 januari…De meeste mensen blijken na drie maanden alweer te roken, bezoeken de sportschool toch niet meer iedere week, nemen doordeweeks weer af en toe een wijntje en gunnen zich zo nu en dan weer een gebakje. Het leven is al zwaar genoeg, we hebben belangrijkere zaken aan ons hoofd. Teleurgesteld nemen we afscheid van onze goede voornemens. Herken je dat?

Dus maar geen goede voornemens meer?

Het lijkt aantrekkelijk, geen stress meer. Gewoon op de oude voet verder, dat ging toch ook goed? Als je je niets voorneemt kun je ook niet falen, dat voorkomt een hoop teleurstelling. Denken we…., maar eigenlijk spelen we gewoon verstoppertje. We houden onszelf voor de gek. Je kunt een ander misschien voor de gek houden, maar niet jezelf, ons stemmetje herinnert ons daaraan en dat levert weer stress op! Dus niet omdat we geen voornemens hebben maar omdát we ze niet maken. Faalangst, we durven niet eens meer te beginnen, ons zelfbeeld wordt er niet beter op.

Verdien je beter?

Dromen, fantaseren over de toekomst, wie heeft dat nog nooit gedaan? Het geeft de meeste mensen inspiratie en maakt ze blij. Je hebt iets om naar te streven, het geeft hoop. Dus vooral blijven doen! Droom, zie het voor je en maak een plan, want dat is wat er vaak ontbreekt. Voornemens moeten ook leuk zijn, aantrekkelijk zijn. Het vooruitzicht van stoppen met roken is voor de meeste rokers vreselijk (bovendien kun je alleen stoppen met roken als je rookt, zie je het dilemma…)! Lijnen is voor veel mensen afscheid nemen van wat lekker is, een langzame hongersdood, niet erg stimulerend! Het is daarom belangrijk dat je je voornemens positief verwoordt en zie voor je waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld fit en fris zijn, slank zijn en leuke kleren passen, trots zijn op jezelf, wie wil dat niet? De volgende keer 7 tips om je goede voornemens waar te maken. Ik ga er nu vandoor, mijn voornemens omzetten in een plan, want dat ontbrak er nog aan…

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.