De Valkuilen omzeilen (deel 3)

Photo by Maks Styazhkin on Unsplash

Hoe ver waren we? O ja, u hebt voornemens gemaakt, een doel gesteld, de acties gepland om zo snel mogelijk goed te worden in wat u zich had voorgenomen aan te leren. Net zo vaak doen en zo lang oefenen tot u een nieuwe goede gewoonte hebt ontwikkeld.

Wat schets uw verbazing, na verloop van tijd vervalt u weer in uw oude gedrag!! Hoe is dat nu toch mogelijk?! De meeste mensen vonden het oprecht heel vreemd dat zij na verloop van tijd in oud gedrag vervielen, hadden zelfs het idee dat dus alle inspanning voor niks was geweest. Ik was heel benieuwd hoe dat nou kwam en vroeg “waarom wilde je zo graag deze nieuwe goede gewoonte ontwikkelen?” “Ik ben gaan hardlopen om de dag, omdat het goed is voor mijn gezondheid. Ik vind hardlopen niet echt leuk en als iets eenmaal een gewoonte is gaat het vanzelf.” “Dus als jij wil hardlopen ga je staan en wacht dan net zo lang tot jij vanzelf je hardloopschoenen aan hebt en je vanzelf begint te lopen??” Niets gaat vanzelf!! Een goede gewoonte zorgt er niet voor dat iets vanzelf gaat, als je niets doet gebeurt er niets.
Een goede gewoonte levert je wel altijd iets op: de eventuele weerzin vooraf is altijd kleiner dan de onvrede achteraf als je niet gedaan hebt, of de voldoening als je wél gedaan hebt wat je je had voorgenomen.

Omzeil de valkuil:
Houd je aan je geplande acties, no matter what!

De volgende keer deel 4!

Wim Buschman

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.