De Valkuilen omzeilen (deel 2)

Photo by Kajetan Sumila on Unsplash

Weet u het nog, voornemens gemaakt, doelen gesteld en dit keer ook de acties gepland (zie onze vorige bijdrage). Vol goede moed begonnen en toch komt er op een gegeven moment de klad in, hoe kan dat nou?!

Iemand had besloten gezonder te gaan leven en meer te gaan sporten, hardlopen in dit geval. Toen ik hem na een tijdje vroeg hoe het met zijn voornemen ging, antwoordde hij: “In het begin ging het wel lekker, maar na verloop van tijd begon ik de motivatie te verliezen.” “Hoe kwam dat denk je?” vroeg ik hem. “Ik vond het niet leuk meer want ik maakte geen echte vordering en sloeg dus weleens een keertje over. Het bleef een worsteling.” Sommige mensen zeggen dat ze alleen maar willen doen wat ze leuk vinden. Hoezo?! Wat een bullshit!! We doen zoveel wat niet leuk is, bang voor de gevolgen als we het niet doen of verheugend op de resultaten als we het wel doen. Het helpt natuurlijk wel als we iets leuk vinden. Als we ergens goed in zijn vinden we het ook vaak leuk om te doen. De grote valkuil is dat we er te lang over doen om ergens goed in te worden en opgeven voordat we er goed in zijn (dus altijd te vroeg!).

Omzeil de valkuil:
Word zo snel mogelijk goed in wat je wil aanleren!

De volgende keer deel 3!

Wim Buschman

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.