De Valkuilen omzeilen (deel 1)

Photo by STIL on Unsplash

U hebt voornemens gemaakt en vervolgens een doel gesteld (zie onze eerdere bijdragen). Vol frisse moed bent u aan de gang gegaan en toch wordt de planning niet gehaald en loopt u achter op schema. Herkent u dat?

Laatst maakte ik een afspraak met een leverancier, hij zou iets voor mij uitzoeken. Ik mocht hem over twee weken, op vrijdag de 18e daarover bellen. “Fantastisch” zei ik “ik noteer het in mijn agenda, jij ook?” “Ja” zei hij. Toen vroeg ik hem voorzichtig wat hij dan noteerde en hij antwoordde “dat jij mij dan belt.” “Mooi” zei ik “en als ik dan bel heb je dan ook de informatie voor mij?” “Jazeker” zei hij. “Wanneer ga je dat dan uitzoeken? De meeste mensen noteren wel de deadline maar niet de actie in hun agenda…..” Hij lachte en zei dat hij dat dan al op maandag de 7e kon uitzoeken, hij had namelijk nog geen acties gepland op die dag, wel stonden er deadlines. “Waarom wil je dan dat ik je pas op de 18e bel?” We hebben afgesproken dat ik hem die maandag zou bellen.

Omzeil de valkuil:

Noteer de deadlines en plan de acties.

Deadlines kosten geen tijd, acties wel.

Zet alles wat tijd kost in uw agenda.

 

Volgende week deel 2!

Wim Buschman

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.