Door jou te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het geluk van jou als individu én het succes van de organisatie.

Wim Buschman, eigenaar, trainer, coach

Irenea Scholten, coach

Waarom bij Sanotie?

5/5

Word een Inspirerend Leider

Situationeel leiderschap is doen wat nodig is.

Meedoen met de open leiderschapstrainingen van Sanotie verschaft je inzichten, helpt je jou vaardigheden te ontwikkelen, je effectiviteit te vergroten en je netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als je een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

Hoe leid je jouw organisatie en hoe zou jij dat wíllen doen?

Welke leiderschapsstijl past bij jou?

Welke rollen vervul jij?

Hoe wil je de toekomst vormgeven?

Doe jij wat je wilt of wat moet?

Hoe realistisch zijn je verwachtingen en hoe ga jij het beste om met weerstand?

Concrete vragen die relevant zijn voor veel DGA’s en directeuren. Als leider ben je verantwoordelijk voor het formuleren van de strategie en doelen. De leider die zich bewust is van het feit dat de medewerkers de organisatie zíjn, zal zijn medewerkers respectvol behandelen. Dit stelt de leider in staat om gezamenlijk sneller en gemakkelijker gestelde doelen te realiseren.

Tijdens de leergang Inspirerend Leiderschap ga je oefenen, sparren en reflecteren. Je werkt gedurende zes maanden aan jouw persoonlijke ontwikkel doelstellingen in een kleine groep gelijkgestemden uit diverse branches. In de training worden de door jou ingebrachte persoonlijke voorbeelden met de geplande onderwerpen gecombineerd. De training is praktisch en dírect toepasbaar, waardoor je tijdens het dagelijks werk meteen de effecten merkt en succes ervaart.

Ron Plaisier
Ron Plaisier
Lees verder
De training van Sanotie heb ik als zeer nuttig en dus succesvol ervaren. De opbouw en inhoud sluiten goed aan bij de dagelijkse praktijk. Ik merk vanaf de eerste dag verschil en verbetering. De training leert je anders handelen en leert je naar jezelf kijken, kan het iedereen aanraden!

Maatwerk

Een zéér persoonlijk praktijktraject voor DGA’s en directeuren waarin de nadruk ligt op wat jij nodig hebt in jouw specifieke situatie en organisatie. Geen standaard training dus, maar een persoonlijk en op maat gemaakt traject voor professionals die hun leiderschapsstijl willen optimaliseren in de praktijk. Een traject voor leiders die hun zelfinzicht willen vergroten en op basis van vertrouwen en respect willen leren van een kleine groep gelijkgestemden. De trainers en coaches zijn volledig gecommitteerd aan jouw individuele leerdoelen en zijn hier gedurende alle contactmomenten mee bezig. Wij blijven tijdens dit traject altijd zuiver en zo nodig, confronterend.

Zijn onderstaande situaties voor u herkenbaar?

Resultaten van ruim

Deelnemers
0
Tijdwinst van 20% tot wel 40% (1 tot 2 dagen per week)
92%
Blijft gesprekstechnieken uit de training toepassen
83%
Heeft meer zelfvertrouwen
91%
Stelt prioriteiten en rondt taken af
79%
Communiceert effectiever met collega’s en medewerkers
94%
Ervaart meer ontspanning in het dagelijks werk
89%
Stelt concrete doelen en realiseert meer doelen
77%
Weet om te gaan met weerstand en hoe deze om te buigen
81%
Deelnemers zijn gelukkiger dan voor de training
99%
Gemiddelde waardering: 9,4
94%

Programma

 • Trainingsdag 1 is van 08.00 tot 22.00 uur;
 • Direct aansluitend trainingsdag 2 van 08.00 tot 16.00 uur;
 • 3 tot 5 vervolgdagen (interval van 3 á 4 weken) van 08.00 tot 16.00 uur;
 • Tussentijds 5 individuele coachingsgesprekken;
 • Intervisie – in de weken tussen de trainingsdagen passen deelnemers hun leerpunten toe, zodat ze blijven werken aan hun persoonlijke leerdoelen en leiderschapsstijl.

Uit onderzoek blijkt dat groepstraining in combinatie met individuele coaching het rendement met 80% toeneemt. Coaching heeft als doel je meer vanuit jouw kracht te laten handelen. Hierdoor realiseer je gemakkelijker gestelde doelen. Je ruimt belemmerende overtuigingen op en komt tot nieuwe, bevrijdende inzichten.

Gedurende het traject staan continu jouw persoonlijke leerdoelen centraal en komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het DISC-model, zelfinzicht en inzicht in anderen;
 • Test authenticiteit, Kilmanntest en conflicthantering;
 • Doelen formuleren, vormvoorwaarden en hoe waardevol is het doel;
 • Situationeel leiderschap, stappen om effectief te delegeren;
 • Leiderschapsstijlen en coachings gereedschap in gesprekken;
 • RETabc en dubbel kernkwadrant;
 • Transactionele analyse, persoonlijkheidsstijlen en gedrag;
 • Jouw missie en rollen;
 • Jouw persoonlijke actieplan, evaluaties en conclusies.

Interesse?

Deel deze training

Facebook
LinkedIn

Open trainingen

De Open trainingen van SANOTIE verschaffen u inzichten, helpen u uw vaardigheden te ontwikkelen, uw effectiviteit te vergroten en uw netwerk uit te breiden in een groep met deelnemers uit verschillende organisaties. Onze persoonlijke aandacht en praktijkgerichte aanpak maken de training voor u dírect toepasbaar en ook uiterst waardevol als u een managementopleiding bij een andere organisatie hebt gevolgd.

De open trainingen worden zo gepland dat alle dagen met een oefenfase van 1 maand achter elkaar verzorgd kunnen worden. Dit betekent dat we starten in de maanden januari, februari, september, oktober, november en december. Exacte data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Heeft u interesse? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.